Atlar, 15 Temmuz için koştu

Atlar, 15 Temmuz için koştu
Sarayönü Ziraat Odası ve Sarayönü Atçılık ve Binicilik Derneği tarafından, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında at yarışları düzenlendi. Safkan İngiliz ve Arap atları, bu kez 15...

Sarayönü Ziraat Odası ve Sarayönü Atçılık ve Binicilik Derneği tarafından, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında at yarışları düzenlendi. Safkan İngiliz ve Arap atları, bu kez 15 Temmuz şehitleri için koştu. Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Ömer Fatih Karça'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen at yarışları 4 kategori şeklinde düzenlendi. Yarışlara Konya genelinden ve il dışından gelen İngiliz ve Arap atları katıldı. Toplam 13 atın katıldığı yarışlarda derece yapan atların sahiplerine ödül verildi.

Sarayönü, hafta sonu 15 Temmuz şehitleri için koşan atların heyecana ev sahipliği yaptı. Sarayönü, Pazar günü safkan atların kıyasıya mücadelesine şahit oldu. Sarayönü Atçılık ve Binicilik Derneği ve Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı tarafından organize edilen 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mahalli At Yarışlarına, Türkiye'ce ünlü atlar ve aprantiler katıldı. Konya geneli ve il dışından gelen safkan İngiliz ve Arap atları kıyasıya bir unvan ve ödül yarışına girdi.

Yarışı takip edenler arasında Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ziraat Odası Başkanı Ömer Fatih Karça, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ebubekir Özkardaş, İlçe Emniyet Amiri İhsan Ertuğrul yer aldı.

Derece yapanlara para ödülü

İlk olarak düzenlenen koşu, A Grubu Safkan İngiliz atları kategorisinde gerçekleştirildi. Yarışta İbrahim Kalkan'ın atı Asil Mahmut, jokey Erdoğan İyidöner ile birinci oldu. Keman Makarnacı'nın atı Akineton, jokey Feridun Kurt ile ikinci oldu. Fatih Gider'in atı Brave Grey, jokey Ümit Bilen ile üçüncü oldu. Birinciye 500 lira, ikinciye 350, üçüncüye ise 200 lira para ödülü verildi.

İkinci koşu, A grubu Safkan Arap atları kategorisinde koşuldu. Yarış sonunda Sevda Karça'nın atı Akkurt, jokey Ümit Bilen ile birinci, Utku Aygün'ün atı Gökova, jokey Erdoğan İyidöner ile ikinci, Hüseyin Şennur'un atı Dalgıç, jokey Uğurhan Gürhan ile üçüncü oldu. Dereceye giren atların sahiplerine verilen para ödülü, ilk koşu ile aynı oldu.

Üçüncü olarak koşulan koşuda B grubu safkan İngiliz atları mücadele etti. Utku Aygün'ün atı Haşim Ağa, jokey Erdoğan İyidöner ile birinci oldu. Yarışa katılan diğer at ise pistten çıkarak yarıştan diskalifiye oldu. Birinciye 400 lira para ödülü verildi.

Son olarak düzenlenen koşuda B Grubu safkan Arap atları koştu. Yarışta Keman Makarnacı'nın atı Trafosyonel, jokey Feridun Kurt ile birinci, Utku Aygün'ün atı Muhtarın Oğlu, jokey Erdoğan İyidöner ile ikinci, Mahpeyker Feryal Karça'nın atı Orfeus, jokey Mehmet Dikmen ile üçüncü oldu. Birinciye 400, ikinciye 200, üçüncüye 100 lira ödül verildi.

"Şehitlerimizin anısına düzenledik"

Yarışın ardından Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Fatih Karça tarafından yapılan açıklamada, "bundan bir sene önce hain FETÖ/PDY terör örgütünün Türkiye'yi ele geçirmek için kalkıştığı alçak darbe girişimi milletimizin demokrasiye ve milli birliğimize sahip çıkmasıyla başarısız kalmış, tüm dünya Türk milletinin darbelerle yönetilemeyeceğini anlamıştır. Vatan için, millet için, din için mücadele eden ve bu uğurda canını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi, bir kere daha saygıyla anıyor, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik günümüzü kutluyoruz. Bu maksatla ülkemizin kurtuluşu ve şehitlerimiz için bir yarış tertip etmek istedik. Çok güzel bir organizasyon oldu. Organizasyonumuzda emeği geçen Kaymakam Tarık Bahadır ve Belediye Başkanı Nafiz Solak'a teşekkür ederim." dedi.