Atçeken'in şiir kitabı çıktı

Atçeken'in şiir kitabı çıktı
Sarayönü'nün halk şairlerinden Yaşar Atçeken, geçtiğimiz günlerde şiirlerini bir kitapta toplamanın mutluluğunu yaşadı.Aynı zamanda gazetemizin şairlerinden olan Atçeken'in ilk kitabında, 70'li yıllardan bu yana yazdığı...

Sarayönü'nün halk şairlerinden Yaşar Atçeken, geçtiğimiz günlerde şiirlerini bir kitapta toplamanın mutluluğunu yaşadı.

Aynı zamanda gazetemizin şairlerinden olan Atçeken'in ilk kitabında, 70'li yıllardan bu yana yazdığı 180 adet şiir yer aldı.  İlkokul döneminde gördüğü hece vezniyle yazılmış şiirlerin kendisini çok etkilediğini anlatan Atçeken, "Halil Onat, Orhan Şaik Gökyay, Faruk Nafiz Çamlıbel ve Aşık Veysel Şatıroğlu'nun şiirleri ve daha birçokları beni etkiliyordu ama yazamıyordum. Zaman içerisinde yazmaya başladım. 2000'li yıllara kadar çok fazla şiir yazmadım. 2006 yılında emektar eşimi kaybettim. Onun sevdasını bağrıma basarak başka bir izdivaca yeltenmedim. 2008 yılında Sarayönü Manşet Gazetesi açıldı. Şiir köşesi için şiir istekleri gelmeye başladı. Yıllarca düzensiz zaman aralıklarıyla yazdığım şiirler gazetemizde düzenli olarak yer almaya başladı. Sekiz senedir medarı iftiharımız manşetimize şiir yazıyorum. Torunlarımdan Serdar Ünal, bu şiirleri bir araya getirerek kitap haline getirmek istedi. Bu şiir kitabım onun derlemesidir. Ona da teşekkürlerimi bir borç bilirim." dedi.

Maddi bir beklenti içinde olmadığını belirten Atçeken, "kitabımızı eşimize, dostumuza, arzu edenlere, isteyenlere, sevenlerimize ücretsiz olarak hediye ediyoruz. Belki ilerleyen senelerde kitabımızın ikincisini de çıkarabiliriz. Sayın okurlarım bu kitabımda herhangi bir hata, noksan olmuş ise alicenap kalbimizden affımı istirham eder, şükranlarımı sunarım." şeklinde konuştu.