ATAMIZI SAYGI VE MİNNETLE ANDIK

ATAMIZI SAYGI VE MİNNETLE ANDIK
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölüm yıldönümünde, tüm yurtta olduğu gibi Sarayönü’nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan tören,...

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölüm yıldönümünde, tüm yurtta olduğu gibi Sarayönü’nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan tören, Belediye Konferans Salonu’nda devam etti. Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Lisesi tarafından hazırlanan anma programı, salonu dolduran öğrencilerin coşku ve yüksek sesle söylediği İstiklal Marşı’yla başladı. Programda Türk milletinin varlık birlik ve geleceğinin şekillenmesinde önemli rol oynayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılapları her Türk vatandaşının bilmesi ve peşinden gitmesi gerektiği vurgulandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yıldönümünde Sarayönü’nde çeşitli törenlerle anıldı. 10 Kasım 1938’de saatler 09:05’i gösterirken, Dolmabahçe Sarayı’nda hayata gözlerini yuman büyük Türk Önderi Mustafa Kemal Atatürk, Sarayönü’nde de özlemle ve saygıyla anıldı. 10 Kasım 2019 Pazar günü sabah saatlerinde Hükümet Konağı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen çelenk törenine, ilçe protokolünün yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Anıta çelenk sunumunun ardından Sarayönü Belediyesi hoparlörü ve polis araçlarının sirenleri eşliğinde saygı duruşu gerçekleştirildi. Bu esnada bayraklar da yarıya indirildi. Daha sonra İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile Hükümet Konağı’ndaki tören sona erdi. Atatürk Anıtı’ndaki programın tamamlanmasından sonra törenler Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 10 Kasım programıyla devam etti.

Sarayönü Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Lisesi tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’na Kaymakam Abdulkadir Okay, Belediye Başkanı Nafiz Solak, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Atatürk ender bir dahiydi

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul öğretmenlerinden Fadime Büyüközdemir yaptı. Özdemir konuşmasında, "Atatürk’ün vefatının ardından dünya liderlerinin açıklamalarının ortak noktası, onun dünya üzerinde yetişmiş ender bir dahi olduğu, büyük devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek çalışmaları olmuştu. 57 yıllık yaşamına 11 savaş, 24 madalya, 7 nişan ve 1 ülke sığdırmış olması, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün siyasi ve eşsiz dehasının eşsiz kanıtıdır. Tüm bunların yanında cebindeki on iki kuruşunun biriyle kitap alan, 3 bin 997 kitap okuyup 13 kitap yazan bir liderdir." dedi.

En çok eğitime önem verdi

Mustafa Kemal Atatürk’ün en zor zamanlarda bile eğitimi düşündüğünü kaydeden Büyüközdemir, “Benim en büyük özelliğim öğretmenliğimdir diyen Mustafa Kemal Atatürk, her ortam ve koşulda eğitime verdiği önemi göstermiştir. İnsana milletine, Türk çocuğuna, öğretmenine, köylüsüne her durumda ve şartta değer verdiği için hala eşsiz ve en büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ü tekrar rahmet ve minnetle anıyoruz.” şeklinde konuştu.

Büyüközdemir’ün konuşmasını tamamlamasının ardından 10 Kasım ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili çeşitli sunumlar gerçekleştirildi. Oratoryo, piyes gibi sunumların yapıldığı anma töreni, katılanlara teşekkür edilmesiyle sona erdi.