Aşık Edip Türktob'da

Aşık Edip Türktob'da
Gazetemizin şairlerinden ve ilçemizin aşıklarından Edip Önal, Türkiye Tohumcular Birliği (Türktob) Dergisi'nin bu ayki sayısına aşıklık geleneği konusuyla misafir oldu.Üç ayda bir yayınlanan derginin 22'nci sayısında yer...

Gazetemizin şairlerinden ve ilçemizin aşıklarından Edip Önal, Türkiye Tohumcular Birliği (Türktob) Dergisi'nin bu ayki sayısına aşıklık geleneği konusuyla misafir oldu.

Üç ayda bir yayınlanan derginin 22'nci sayısında yer alan Edip Önal'ın hayatının ve aşıklık geleneğinin kaleme alındığı yazıda, Edip Önal'ın şiirlerine de yer verildi. Edip Önal'ın Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Obayayla köyünde 1936 yılında hayata geldiğini ve yokluk içinde geçen gençliğinde askerlikten sonra Sarayönü'ne yerleştiğini anlatan yazıda, 30'lu yaşlarında şiir yazmaya başladığından bahsediliyor. Yazıda, Edip Önal'ın şiirlerinde genellikle dini-tasavvufi, milli, aşk, tabiat, bilim ve teknik, mizahi, kültür konuları işlediği ve Dertli Edip, Şair Edip, Edibi, Aşık Edip, Aşık Edibi gibi beş ayrı mahlas kullandığına değiniliyor. Yazıda "Sana Diyordu" ve "Ağlasam mı?" şiirlerine de yer veriliyor.