Arulat ve Şanlı görevine başladı

Arulat ve Şanlı görevine başladı
Sarayönü’ne yeni atanan Cumhuriyet Savcıları Damla Arulat ve Mustafa Şanlı geçtiğimiz günlerde görevine başladı.İstanbul Anadolu Adliyesi’ne atanan Cumhuriyet Savcısı Burak Deveci’nin yerine, Uşak’ın Sivaslı ilçesinden...

Sarayönü’ne yeni atanan Cumhuriyet Savcıları Damla Arulat ve Mustafa Şanlı geçtiğimiz günlerde görevine başladı.

İstanbul Anadolu Adliyesi’ne atanan Cumhuriyet Savcısı Burak Deveci’nin yerine, Uşak’ın Sivaslı ilçesinden atanan Cumhuriyet Savcısı Damla Arulat, Sarayönü’ndeki görevini devraldı. 1991 Ankara doğumlu olan Arulat, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2014 yılında mezun olduktan sonra ilk görev yeri olarak Uşak’a atandı.

İkinci görev yeri olarak Sarayönü Adliyesi’ne atanan Arulat, yeni görevine başlamasının ardından yaptığı açıklamada, “Sarayönü güzel bir ilçe. Rahat bir çalışma ortamı olacağını düşünüyorum. Gerek adliye, gerek kulluk kuvvetleri, gerekse diğer kurumlarla uyumlu bir çalışma ortamı bulacağımızı düşünüyorum. Üç yıllık bir görev sürecimiz olacak. Bu süreçte zaten huzurlu bir ilçe olan Sarayönü’nü daha huzurlu bir yer haline getirebilmek için çalışacağız.” dedi.

Cumhuriyet Savcısı Arulat’ın yanı sıra Ağrı Eleşkirt’e atanan Yasin Emin Konar’ın yerine Gebze Adliyesi’nden gelen Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şanlı da görevine başladı.

1996 Gümüşhane Kürtün doğumlu olan Mustafa Şanlı, Gümüşhane Anadolu Öğretmen Lisesi’ni bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitim aldı. Adaylık sürecini Gebze adliyesinde tamamlayan Şanlı, ilk görev yeri olarak Sarayönü’ne atandı.

Şanlı, göreve yeni başlamasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Sarayönü benim ilk görev yerim olması nedeniyle hayatımda önemli bir yer edinecek. Göreve başladığım süreci adliye personelini ve ilçeyi tanıyarak geçirdim. İlk gözlemlerime göre sıcak insanların bulunduğu küçük, şirin bir ilçe. Konya’ya yakınlığı Sarayönü’ne ayrı bir değer katıyor. Gördüğüm kadarıyla suç oranı da düşük. Genel olarak insanlar birbiriyle uyum içerisinde. İnşallah burada üç yıl görev yapacağız. Bu üç yıl boyunca disiplinli ve özverili bir çalışmayla ilçemizi daha huzurlu bir yer haline getirmeye çalışacağız.”

Sarayönü Manşet Gazetesi olarak Cumhuriyet Savcıları Damla Arulat ve Mustafa Şanlı’ya görevlerinde başarılar dileriz.