“Artık bomba değil yardım yağsın”

“Artık bomba değil yardım yağsın”
İHH İnsani Yardım Vakfı Sarayönülü Temsilcisi Mustafa Salman Öztürkçü, insani dramın her geçen gün arttığı İdlib için acil yardım kampanyası başlatıldığını duyurdu.Konu hakkında açıklamada bulunan Öztürkçü,...

İHH İnsani Yardım Vakfı Sarayönülü Temsilcisi Mustafa Salman Öztürkçü, insani dramın her geçen gün arttığı İdlib için acil yardım kampanyası başlatıldığını duyurdu.

Konu hakkında açıklamada bulunan Öztürkçü, “4 milyonu aşkın sivilin yaşadığı İdlib, 9 yıldır saldırılara maruz kalıyor. Esed rejimleri, şimdiye kadar uluslar arası olarak kabul gören hiçbir ateşkes veya anlaşmaya uymadığı gibi geldiğimiz noktada ise Soçi mutabakatına rağmenRusya ve İran destekli terörist gruplar ile İdlib’deki sivil yerleşim yerlerine saldırıyor. Rejim ve Rusya’nın bombardımanlarında okullar, sağlık merkezleri, Pazar yerleri hedef alınıyor.” dedi.

Binlerce insanın zor durumda olduğunu kaydeden Öztürkçü, “Yaşanan çatışmalar sonucu son 15 gün içerisinde İdlib’in güneydoğu kırsalında 60’ın üzerinde köy, kasaba, belde yerleşimi Esed rejimi ve müttefiklerinin kontrolüne geçti. Zira Esed rejimi ve müttefiklerinin bu bölgeleri ele geçirmek için düzenlediği hava ve kara saldırıları sivillerin hayatlarını tehdit ediyor. Ölüm ile göç tercihi arasında kalan 264 bin sivil, Kasım 2019’un başından bu yana İdlib’in kuzeyine Türkiye sınırının bulunduğu alanlara, Afrin ve Azez bölgelerine doğru göç etti.” şeklinde konuştu.

Zor durumda olan insanlar için yardım kampanyası başlatıldığını belirten Öztürkçü, şunları söyledi: “Bu insanların hayati ihtiyaçları için ikinci el veya sıfır halı, kilim, battaniye, yorgan, mont, kuru gıda ve un yardımı başlattık. Vatandaşlarımız ayni yardımda bulunabilecekleri gibi nakdi yardımda da bulunabilirler. Halı için 40 lira, mont için 40 lira, un için 105 lira, gıda kolisi için 120 lira bağışta bulunabilirler. Savaşın devam ettiği Suriye’de, sınıra yeni gelen insanlar için acil yardım çadırlarına ihtiyaç var. 3 bin 100 lira bağışta bulunularak 1 adet çadır desteği sağlanabilir. 7 bin 225 lira bağışlanarak ise yaşam çadırı alınabilir.”

Etiketler :