Anasınıfı öğrencileri medya okuryazarlığı öğreniyor

Anasınıfı öğrencileri medya okuryazarlığı öğreniyor
İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu ve Gözlü Nadir Özşahin İlkokulu anasınıfı öğrencileri, medya okuryazarlığı üzerine “Medıa And My Values” projesini gerçekleştiriyor.30 yabancı 10 yerli okulun katıldığı projede Sarayönü’nden,...

İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu ve Gözlü Nadir Özşahin İlkokulu anasınıfı öğrencileri, medya okuryazarlığı üzerine “Medıa And My Values” projesini gerçekleştiriyor.

30 yabancı 10 yerli okulun katıldığı projede Sarayönü’nden, İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Rukiye Selçuker, Gözlü Nadir Özşahin İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Emine Ağar ve öğrencileri de yer alıyor.

Rukiye Selçuker, proje hakkında yaptığı açıklamada, “Teknolojinin hızla gelişmesiyle değerlerin yayılması ve değişmesi de hızlandı. Çocuklarımız yarının yetişkinleridir. Bir çocuk bir ailede büyür, öğrenen bir kişilik oluşur. Toplum aileleri yönetir ve geliştirir. Çocuklar yetişkinlere göre daha kolay yönlendirilebilir ve etkilenebilir. Çocuklar yetişkinlere göre daha kolay yönlendirilebilir ve etkilenebilir. Medyanın olumlu ve olumsuz etkileri çocuklar üzerindeki en etkileyici ve belirleyici faktörlerdir. Bu etkilerin doğru kanallara yönlendirilerek medyayı olumlu ve faydalı bir şekilde kullanan ailelerin bilgilendirilmesi ve nesiller yetiştirilmesi ve değerlerinin korunması gerekmektedir. Bu görüşlerden yola çıkarak başlatılan projemizde, öğrencilerimizi ve ailelerimizi medya okuryazarlığı konusunda bilinçlendirmeyi ve medyanın toplumsal değerimiz üzerindeki etkisine dikkat çekmeyi hedefledik.” diye belirtti.

Selçuker, proje kapsamında İletişim Fakültesi Reklemcılık Bölümü hocası Prof. Dr. Hüseyin Altunbaş, Aile Danışmanı ve Rehber Öğretmen Huriye Kocamaz, TRT Çocuk Dergisi Editörü İletişim uzmanı Dr. Fatma Hazantürkkol’la yapılan online seminerlerin hem öğrencileri hem de velileri teknoloji kullanımı, medyanın değerlerimiz üzerinde etkileri hakkında bilinçlendirdiğini de söyledi.