Amatör liglerde geri sayım

Amatör liglerde geri sayım
Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, Konya’daki amatör kulüpler yeni futbol sezonunda lisans işlemlerini ve vize referanslarında katılacağı lig kategorilerini belirleyip, 23 Ağustos-24 Eylül tarihleri...

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, Konya’daki amatör kulüpler yeni futbol sezonunda lisans işlemlerini ve vize referanslarında katılacağı lig kategorilerini belirleyip, 23 Ağustos-24 Eylül tarihleri arasında yaptırmaları gerektiği belirtildi.

Amatör futbolda yeni sezon için geri sayıma geçildi. Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, Konya’daki amatör kulüpler yeni futbol sezonunda lisans işlemlerini ve vize referanslarında katılacağı lig kategorilerini belirleyip 23 Ağustos-24 Eylül tarihleri arasında yaptırmaları gerektiği belirtildi. Vize referansları için TFF hesabına 200 TL, Konya ASKF hesabına da 290 TL yatırılıp dekont ve diğer belgelerle birlikte 24 Eylül Cuma gününe kadar başvurulması ve lisans işlemleri için de yayınlanan amatör kitapçığının incelenip evraklarını buna göre hazırlaması gerektiği vurgulandı. Amatörde ilk etapta U14 Ligi Ekim ayı başı, U16 Ligi Aralık ayı başı, U18 Ligi Kasım ayı başı, BAL Ligi Ekim ayı sonu, Süper Grup ve 1. Amatör Küme’nin ise Ekim ayı ortası itibarıyla başlatılması planlanıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; 2021-2022 sezonu Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) yer alan 262 takıma TFF 3.Lig'den düşen 16 takımın da eklenmesiyle toplam 278 takım mücadele edecek. Öte yandan 81 ilden 266 takımın katılımıyla oynanması planlanan ancak pandemi nedeniyle sıkıştırılmış bir takvim ile oynanması kabul edilen 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Ligi 56 ilden 108 takımın katılımıyla 4 Bölgede 3 ve 4'er takımlı 32 grupta çift devreli lig usulüne göre oynandı.

Çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları tarafsız grup merkezlerinde tek maç eleme usulü oynanan Bölgesel Amatör Lig'de grup ve final müsabakaları Covid-19 salgını nedeniyle talimatlar doğrultusunda gerekli sağlık ve hijyen koşulları sağlanarak test kontrollü bir düzende oynanarak tamamlandı. Bölgesel Amatör Lig'de 264 grup müsabakası, 28 çeyrek final, yarı final ve final müsabakası olmak üzere toplam 292 müsabaka oynandı. 4 ayrı Bölgede 8'er grup birincisi olan takımın oynadığı çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları sonunda Hendekspor (Sakarya), Kuşadasıspor (Aydın), Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği Spor Kulübü ve 76 Iğdır Belediyespor TFF 3.Lig'e yükselmeye hak kazandı.