Altın internet güvenliği etiketi aldılar

Altın internet güvenliği etiketi aldılar
Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu yaptığı çalışmalar neticesinde  “Gold e-SafetyLabel” (Altın İnternet Güvenliği) etiketi alarak Konya’da bu sahada öncü okullardan olmayı başardı.Okul Müdürü Kadir Arslan...

Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu yaptığı çalışmalar neticesinde  “Gold e-SafetyLabel” (Altın İnternet Güvenliği) etiketi alarak Konya’da bu sahada öncü okullardan olmayı başardı.

Okul Müdürü Kadir Arslan konu hakkında yaptığı açıklamada, “Okulumuz, uluslararası işbirliğiyle yürüttüğü güvenli internet kullanımı sağlayan ve bunu kanıtlayan Avrupa ve Türkiye'deki en seçkin okullar arasına girerek "e-SafetyLabel  Gold" etiketi  kazanmıştır. Şu ana kadar Konya’da bronz ve gümüş etiket alanlar oldu ama bildiğimiz kadar Konya’da Altın etiket alan ilkokul biziz ya da ilklerdeniz. Bu etiket 30 Haziran 2021 yılına kadar okulumuzda kalacak olup güvenli internet kullanımına yönelik gelişmeleri yakından takip etmeye ve çalışmalarımızı en üst seviyede sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

İnternete güvenli erişimle ilgili bilgi veren Arslan, “Okulumuz Sınıf Öğretmeni Ali Eler’in başvurusuyla okulumuz eTwinning projeleri yapan öğretmenlerimizin katkısıyla altın internet güvenliği etiketi aldı. Evlatlarımızın teknoloji ile entegre bir eğitim almaları bizleri mutlu ediyor. Ancak; teknoloji beraberinde bazı sıkıntıları da getiriyor. Bunlardan en önemlisi yavrularımızın internete güvenli erişmeleri. İnternet, kocaman bir bilgi denizi. Bu denizden sonuna kadar yararlanmalarını bekliyoruz. İnternetten yararlanırken de kendilerini maddi ve manevi tuzaklardan korumalarını istiyoruz. Bu kapsamda biz de güvenliğimizi bizim dışımızdaki faktörlerle test etme ihtiyacı hissettik.” şeklinde konuştu.