AK Parti'nin Konya adayları açıklandı

AK Parti'nin Konya adayları açıklandı
Cumhur İttifakı’nın ilçe adayları Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda düzenlenen tanıtım toplantısı ile açıklandı.Cumhur İttifakı’nın Konya için yaptığı görüşme pazarlığı sona erdi. Konya'nın merkez...

Cumhur İttifakı’nın ilçe adayları Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda düzenlenen tanıtım toplantısı ile açıklandı.

Cumhur İttifakı’nın Konya için yaptığı görüşme pazarlığı sona erdi. Konya'nın merkez ilçeler başta olmak üzere, taşra ilçe belediye başkan adayları da düzenlenen bir program ile açıklandı. AK Parti 27 ilçede kendi adayı ile seçime girerken, MHP'de 5 ilçede kendi adayı ile seçim yarışına katılacak. Merkez ilçeler Selçuklu'da mevcut başkan Ahmet Pekyatırmacı, Karatay'da Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreteri Hasan Kılca, çok merak edilen ve dönem dönem farklı isimlerin anıldığı Meram'da da Mustafa Kavuş Cumhur İttifakı'nın adayı olarak AK Parti'den  seçime girecek..

ADAYLARI BÜLENT TURAN AÇIKLADI

AK Parti'nin Konya adaylarını AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda düzenlenen aday tanıtım toplantısı ile açıkladı. Programa, Turan'ın yanı sıra; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Partili diğer vekiller, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek,  il ve ilçe teşkilat üyeleri, mevcut başkanlar, adaylar, aday adayları, MHP  adayları ile çok sayıda partili katıldı.

AK PARTİ RÜŞTÜNÜ İSPAT ETTİ

Tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “En doğru olduğunu düşündüğümüz listeyi hazırladık ve cumhurbaşkanımızın onayına sunduk. 17 senedir büyük zorlukların üstesinden geldik. Durmadan yorulmadan, dış güçlere rağmen, darbecilere rağmen bu birlikteliği devam ettirdik. Türkiye’ye yönelik tüm küresel operasyonları bertaraf etti. Artık kendisiyle yarışan bir partiyiz. Belediyecilik bizim işimiz. Belediyelerde rüştünü ispat eden AK Parti’yi herkes gördü. İstiyoruz ki; Konya’nın her karışına hizmet gitsin. Her türlü hizmeti almada yolumuza devam edelim. Bugün bir nöbet değişimi yaşıyoruz. Bugüne kadar hizmetleri olan tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Kapı kapı dolaşarak, oy rekorları kıracağız. 31 ilçeyi almak da bizi mutlu etmez. Cumhur İttifakı ile bambaşka denizlere yelken açıyoruz. Bu yürüyüşü durdurma imkanı olamaz” dedi.

TÜRKİYE İÇİN ŞAHLANMA ZAMANI

Tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Biz geçmişten gelen değerlerine sahip çıkan, gelişmeyi hedefleyen, değerlerinden ve hedeflerinden sapmayan milletiyle bütünleşmiş bir davanın temsilcileriyiz. Bu yürüyüşle artık yeni bir Türkiye var artık. Hiç kimseyi ayırt etmeyen herkesin gönlüne girmeyi hedefleyen çalışan bir partiyiz. 17 yılı geride bıraktı. Demokrasi ve özgürlük konusunda dev adımlar attık. Tüm zorlukları sabır ve azimle açtık. Tek yumruk olarak çalıştık. Birliğimizi ve dirliğimizi bozmadan çalışacağız. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşacağız inşallah. Bugüne kadar hizmet eden tüm belediye başkanlarına teşekkür ediyoruz. Yorulmak yok, yola devam. Ülkemiz için bugün dayanışma zamanıdır. Türkiye artık şahlanma dönemindedir. Dünyanın gözü Türkiye’nin üzerindedir. Liderinin arkasında sapasağlam duran bu aziz milletin ne istediği tek tek öğreneceğiz. Ülkemizi her alanda şahlandıracağız” dedi.

31 İLÇENİN TAMAMINI KAZANACAĞIZ

Tanıtım toplantısında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay, “Konya kurulduğu günden bu yana AK Parti’ye en çok desteği veren şehirlerden birisi. Duble yollarla ilçelerimizi Konya’ya bağladık. Konya hızlı trenle tanıştı. Cumhurbaşkanımız Hafif Raylı Sistemin müjdesini verdi. Hizmetlerle Konyamızı nakış nakış işledik. Konya’yı güzelleştirmek için gece gündüz çalıştık. 31 ilçenin tamamında projeler yürütüyoruz.  Konya’da bon 5 yılda 2 milyar TL’lik yatırımlar gerçekleştirdik. İlçelerimizin çehresi değişti. Tüm belediye başkanlarımızdan Allah razı olsun. Şimdi yeni bir dönemin başlangıcındayız. Artık gönül belediyeciliği başlıyor. Gönül belediyeciliğinin en güzelini Konya’da sergileyeceğiz. Hedefimiz Konya Büyükşehir’de en  yüksek oyu almak ve 31 ilçenin tamamını da kazanmak. Gece gündüz demeden çalışacağız. Tüm Konya’da hizmetlerimizi anlatarak, destek isteyeceğiz” dedi.

GÖNÜLLERE GİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Bu toprakları bize vatan kılanların emanetine sahip çıkmak adına önümüzdeki 5 yıl bu şehri yönetecek arkadaşlarımızı tanıtacağız. Geçmişte görev yapan herkese teşekkür ediyoruz. Belediye başkanlarımız gecesini gündüzüne katarak, çalıştılar. 26 ilçede AK Parti, 5 ilçede ise MHP aday çıkaracak. Bu şehir  her şeyin en iyisine layık. Bu şehrin insanlarına hizmet etmek hepimizin görevi. Teşkilatlar olarak hep birlikte çalışacağız. İnşallah 31 Mart akşamı hep birlikte yüzümüz gülecek. Yeni 5 yılın yürüyüşüne imza atacağız. Gönüllere gireceğiz. Tevazu, gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Tüm belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Bu kervana yeni katılan adaylara da üstün başarılar diliyorum. Tüm aday adaylarımıza da hassaten teşekkür ediyorum. Adaylarımıza hayırlı olsun” dedi.

TÜM KUMPASLARI BOŞA ÇIKARDIK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Murat Çiçek ise konuşmasında şunları söyledi: “MHP ve lideri önce ülkem ve liderim, sonra partim ve ben diye bir tavır sergilemiştir. 7 Ağustos’ta oluşan Yenikapı Ruhu,  16 Nisan’daki referandum ve Cumhur İttifakı ile bütünleşmiştir. Ekonomik saldırılar, kur operasyonları, iç ve dış komplolar adeta 2018’e damgasını vurmuştur. Su uyumuş ama düşman uyumamıştır. Türkiye’nin beka sorunu ortaya çıkmıştır. Liderimiz Devlet Bahçeli ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tüm kumpasları boşa çıkarmıştır. Bu yolda hedef Turan, rehber Kur’andır. Yeni sistemin zirvesini 24 Haziran seçimleri belirlemiştir. Sistemin tam olarak ayakta durabilmesi için yerel seçimlerde de başarılı çıkması gerekmektedir. MHP, 31 Mart’ta yeni bir demokrasi zaferine imza atılacağına inanmaktadır. Cumhur İttifakı, başta büyükşehir belediyesi olmak üzere 31 ilçemizin alayında başarılı olacaktır. İnancımız buna yöneliktir. İnanıyorum ki; zafer tarihi Cumhur İttifakı’nın olacaktır.  Allah bu aziz millete hayırlı hizmetler etsin”

İşte AK Parti'nin kendi adayı ile seçime gireceği ilçe ve aday isimleri:

AHIRLI: İSA AKGÜL

AKŞEHİR: SALİH AKKAYA

ALTINEKİN: MUHARREM DERE

BEYŞEHİR: ÜZEYİR YAŞAR

BOZKIR: SADETTİN SAYGI

ÇELTİK: ALİ MEŞE

CİHANBEYLİ: MEHMET KALE

ÇUMRA: HALİT OFLAZ

DERBENT: HÜSEYİN AYTEN

DEREBUCAK: AHMET KISA

EREĞLİ: ADEM ERDAL

GÜNEYSINIR: AHMET DEMİR

HADİM: AHMET HADİMİOĞLU

HÜYÜK: MEHMET ÇİĞDEM

ILGIN: YALÇIN ERTAŞ

KADINHANI: MEHMET BADEM

KARAPINAR: MEHMET YAKA

KARATAY: HASAN KILCA

KULU: MURAT ÜNVER

MERAM: MUSTAFA KAVUŞ

SARAYÖNÜ: NAFİZ SOLAK

SELÇUKLU: AHMET PEKYATIRMACI

SEYDİŞEHİR: MEHMET TUTAL

TAŞKENT: OSMAN ARI

YALIHÜYÜK: HASAN KOÇER

YUNAK: ABDULLAH EMRE DEMİRHAN

İşte MHP'nin kendi adayı ile seçime gireceği ilçe ve aday isimleri:

AKÖREN: İSMAİL ASLAN

DOĞANHİSAR: İHSAN ÖZTOKLU

EMİRGAZİ: NURİŞEN KOÇAK

TUZLUKÇU: İSMAİL BUDAK

HALKAPINAR: MEHMET BAKKAL