Ak Parti’de gözler adaylarda

Ak Parti’de gözler adaylarda
Ak Parti Sarayönü İlçe Teşkilatı’nda genel kurul günü yaklaşırken, henüz resmi ağızdan başkan adayı olduğunu açıklayan bir isim olmadı. Mevcut Başkan Adnan Tayyiboğlu’nun yeniden aday olmayacağını açıklamasının...

Ak Parti Sarayönü İlçe Teşkilatı’nda genel kurul günü yaklaşırken, henüz resmi ağızdan başkan adayı olduğunu açıklayan bir isim olmadı. Mevcut Başkan Adnan Tayyiboğlu’nun yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından kulislerde birçok isim konuşulmaya başlandı. Önümüzdeki günlerde netleşmesi beklenen Ak Parti adayının kulislerde konuşulan bu isimlerden biri olup olmayacağı merakla bekleniyor.

Sarayönü’nde son derece güçlü bir tabanı bulunan Ak Parti’nin genel kurulu yaklaşırken yeni ilçe başkanının kim olacağı sorusu herkesin kafasında yer eden en büyük sorulardan biri oldu. Mevcut İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu’nun kongrede tekrar aday olmayacağını açıklamasının ardından gözler adaylara çevrildi.

Genel kurul yaklaşırken henüz hiçbir isim resmi bir açıklamada bulunarak aday olduğunu ifade etmedi. Bununla birlikte ilçe gündeminin en önemli konularından bir tanesi olan Ak Parti kongresi ile ilgili kulislerde çok çeşitli isimlerin zikredildiği öğrenildi.

Partililerce gündeme getirilen isimler üzerinden şekillenen kulislerden sızan bilgilere göre adaylığı muhtemel isimler arasında Avukat Cavit Büyükcengiz, Eczacı Hakan Özşahin, Veteriner Alkan Bayram, Avukat Gamze Karacan veya eşi Musa Karacan, Emrah Potuk, Ali Keleş, Reşat Tamalı, Ali Güney, Mustafa Turan, Mustafa Çoban, Halil İbrahim Turan, Yusuf Sarısaman, Ziya Çobanoğlu ve Veteriner İlkin Tuncer yer alıyor. Ak Parti İl Başkanlığı’nın yukarıda adı geçen bazı isimlere teklif götürdüğü de sızan bilgiler arasında yer alıyor.

Yine edinilen bilgilere göre Avukat Gamze Karacan’ın konuşulan diğer isimlere göre bir adım önde olduğu ifade ediliyor. Uzun yıllar Ak Parti İlçe Teşkilatı’nın farklı kademelerinde görev yapmış olan Avukat Gamze Karacan’a birçok partilinin sıcak baktığı da öğrenildi.

Öte yandan Ak Parti İl Başkanlığı tarafından ilçenin hatırı sayılır isimleriyle istişarelerde bulunduğu ve onay için Ankara’ya gidecek isimlerin üç aşağı beş yukarı netleştiği bilgisi edinildi. İlçe başkanlığı için adayların taşıdığı bazı şartlara büyük önem veren Ak Parti’de seçilecek ismin daha önce de olduğu gibi yine öncelikle üniversite mezunu olması bekleniyor.