Ak Parti danışma meclisini topladı

Ak Parti danışma meclisini topladı
Sarayönü Ak Parti İlçe Başkanlığı tarafından 66'nci ilçe danışma meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı, Ak Parti Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Şükrü...

Sarayönü Ak Parti İlçe Başkanlığı tarafından 66'nci ilçe danışma meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı, Ak Parti Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Şükrü Tınas, eski İlçe Başkanları Mehmet Güney ve Rıza Demir, Belediye meclis üyeleri ve ilçe teşkilat üyeleri, gençlik ve kadın kolları ile mahalle başkanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Teşkilat çalışmalarının görüşüldüğü toplantıda, Sarayönü'nün projeleri ve sorunları masaya yatırıldı. Ak Parti İlçe Başkanı Şükrü Tınas, teşkilat çalışmaları ile ilgili bilgi verirken, Belediye Başkanı Nafiz Solak, devam eden ve hayata geçecek olan projeler hakkında bilgi sundu. Ülke, il ve ilçe meseleleri ile ilgili değerlendirmelerin ardından teşkilat mensuplarının soruları cevaplandı.

"Evet'i yüksek mahallelere daha çok hizmet etmeliyiz"

Ak Parti Sarayönü İlçe Başkanı Şükrü Tınas, açılış konuşmasında referandum sonuçlarını değerlendirerek, oy oranı yüksek olan mahallelere daha çok hizmet verilmesi gerektiğini söyledi.

Tınas, yaptığı konuşmada, "ilçemiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylamasında yüzde 81,50 evet oyu çıkarmış ve ilçeler arasında dördüncü olmuştur. Ülkemizde de halımız yüzde 51,50 evet diyerek anayasa değişikliğini gerçekleştirmiştir. Bu değişikliğin ülkemiz için hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ederim. Yüzde 81,50 oy veren Sarayönü halkına şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra yeni bir şevkle ve azimle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Halkımıza daha fazla değer vermeliyiz. Daha fazla hizmet etmeliyiz. Ayrıca halk oylaması sonuçlarını mahalle mahalle, sokak sokak iyi okumalıyız. Evet veren mahallelerimizi ödüllendirmeli ve daha fazla hizmet etmeliyiz. Verilen bu evetleri basite alma gibi bir gaflete düşmemeliyiz.burada belediyemize daha fazla sorumluluk ve iş düştüğünü hatırlatmak isterim. önümüzdeki 2019 yerel seçimleri ve genel seçimlerine iyi adapte olmalı ve gaflete kapılmadan çalışmalarımıza devam etmeliyiz" dedi.

Çok güzel bir ivme kazandık

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ise ilçede yapılan, yapımı devam eden ve yapılacak olan hizmetler hakkında bilgi verdi. İlçenin her bölgesinde bir yatırım hamlesi gerçekleştirdiklerini anlatan Solak, "ilçemiz çok güzel bir ivme kazandı. ilçemize yeni bir kız meslek lisesi kazandıracağız. Bunun ardından eski kız meslek lisesi binasını yıkarak bulunduğu yere bir şehit meydanı yapacağız. Şehir konağımız tamamlandı. Beşgöz gölümüz temizlenmeye devam ediyor. Temizliğin ardından burayı eşsiz bir sosyal alana çevireceğiz. Bunun yanı sıra Karaçukur bölgesinde bir depolama alanı ile kapalı sistem tarımsal sulama projemizi hayata geçireceğiz. 1970'lerde yapılan ve artık ihtiyaçlara cevap vermeyen belediye binamızı yıkarak yerine ilçemize prestij katacak yeni bir bina yapıyoruz. Uzun süredir uğraştığımız doğalgaz yatırımı ilçemizde hızlı şekilde gerçekleştiriliyor. Biz talebimizi ilçe merkezi ve Ladik mahallesi olarak gerçekleştirmiştik ama yatırımcı firma öncelikle ilçe merkezinde yatırıma başladı. Bizim talebimiz Ladik mahallesinde de yatırımların bir an önce başlatılması. Sarayönü'nde 3'ncü Etap TOKİ konutlarının yapımı başlandı. Ladik 2'nci etap ve Kurşunlu TOKİ'leri de ihale aşamasına geldi. Geziyorum, okuyorum, öğreniyorum projesi kapsamında tüm lise öğrencilerimize temel dini bilgiler konusunda destek olarak başarı sağlayanları Çanakkale ve Bursa gezisi ile ödüllendirdik. Çok güzel sonuçlar elde ettik gelecek sene yine tekrarlayacağız. Ağaçlandırma çalışmaları yaptık. Organize Sanayi Bölgesi Projemizi tamamladık.  2 milyon 600 bin metrekare alana kuracağımız Organize Sanayi Bölgemiz, ilçemizi bölgenin parlayan yıldızı haline getirecek. Toplulaştırma sayesinde kamulaştırma bedeli ödemeden OSB'nin yanından direk Kurşunlu mahallesine yol çıkaracağız. Toprak Mahsulleri Ofisi'nden aldığımız depoları restore edip halkımıza kazandıracağız. Üniversite öğrencilerimiz için 500 kişilik bir KYK yurdu yapılacak. Düğün salonu projemiz tamamlandı. İhaleye çıkacak. Artıma tesisimiz yakında hizmete girecek. Dokuz mahallemize spor tesisleri yapacağız" dedi.

Sarayönü'nü tebrik ediyorum

Toplantıda son olarak kürsüye gelen Ak Parti Milletvekili Mehmet Babaoğlu, konuşmasına Sarayönü'nü takdir ve tebrik ettiğini belirterek başladı. Artık çok daha fazla çalışmaları gerektiğinin bilince olduklarını anlata Babaoğlu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, partimizin başına geçti. Esas büyük seçim 2019'da. İşimizin daha zor hale gediğinin farkındayız. Çünkü biz artık yüzde 40'larla, 45'lerle, değil yüzde 51 ile iktidara gelmek zorundayız. Bundan sonra daha çok çalışacağız. Takvim değişmezse 2019 Martında yerel seçimler, Kasımında da genel seçimler yapacağız. Bu şekilde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine de tam anlamıyla geçmiş olacağız. Sarayönü'nde yüzde 81,50'lik evet oyu il önemli bir başarıya imza atmış olabiliriz ama bunu daha da üst seviyelere çekmemiz lazım. Biz yüzde 81,50'nin yanında, yüzde 18,50'ye de hitap etmeliyiz. Belki bunun büyük kısmını kazandıramayız ama yüzde 90 bandını zorlayabiliriz. Nafiz başkanımızı çok başarılı buluyorum. Bütün gelişmeleri takip edebilen ve vizyon sahibi olan bir belediye başkanımız. Ayrıca ilçe teşkilatı ile de uyum içinde çalışıyor. Ayrıca buradan Hüsniye Erdoğan hanımefendiyi de tebrik etmek istiyorum. Bulunduğu her ortamda Sarayönü için çabalayan ve ilçenin isteklerini yerine getirmek için uğraşan Hüsnüye hanımın çabası takdire şayan." dedi.

Daha sonra partililerden gelen soruları yanıtlayan Babaoğlu, kıraçta tarlası olan çiftçilere lavanta tarımını önerdi. Lavantanın daha kazançlı bir tarım ürünü olduğunu belirten Babaoğlu, çok yıllık ve kışa dayanıklı olmasının da büyük avantaj sağladığını dile getirdi. Koku şikayetine de değinen Babaoğlu, "yerelde bu işi çözmeye çaba gösterelim. Olmazsa biz Ankara'dan devreye girerek bu sorunu halledelim" dedi. Özkent mahallesinin sulama şikayetlerini de dinleyen Babaoğlu, şikayete konu olan Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü kuyularının inceleneceğini belirtti.