Ak gençlikte Yasin Kaya dönemi

Ak gençlikte Yasin Kaya dönemi
Ak Parti Sarayönü Gençlik Kolları Başkanlığı 5. olağan kongresi geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirildi. Kongrede başkanlığa yeni seçilen Yasin Kaya, eski gençlik kolları başkanı Hasan Topcu'dan görevi devraldı.Sarayönü...

Ak Parti Sarayönü Gençlik Kolları Başkanlığı 5. olağan kongresi geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirildi. Kongrede başkanlığa yeni seçilen Yasin Kaya, eski gençlik kolları başkanı Hasan Topcu'dan görevi devraldı.

Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu, Ak Parti Konya İl Gençlik kolları Başkanı Ahmet Murat Koru ve partililer katıldı.

Divan heyetinin seçimi ile başlayan kongre saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti. Devamında faaliyet raporu okunarak ibra edildi. Sonrasında protokol konuşmalarına geçilirken ilk sözü eski gençlik kolları başkanı Hasan Topcu aldı. Görev aldığı dönemde birlikte çalıştığı arkadaşlarına teşekkür eden Topcu, yeni göreve gelen partili arkadaşlarına da başarılar diledi. Topcu'nun ardından kürsüye Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu geldi.

Gençlerimizin yanında olacağız

Tayyiboğlu yaptığı konuşmada, " Kurulduğu günden beri gençlik kollarımız bünyesinde AK Parti için, şehrimiz için, ülkemiz için hizmet vermiş bulunan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Kongremizde görev üstlenecek arkadaşlarımıza muvaffakiyetler temenni ediyorum. Ak Parti, demokrasiden ekonomiye her alanda ülkemizde Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların katbekat üzerinde hizmetler gerçekleştirmiştir. Biz gençlerimizin yanlarında oldukça onlar çok daha başarı sonuçlara ulaşacaktır. Ben şahsım ve yönetim kurulu adıma yönetime seçilecek olan Yasin Kaya kardeşime ve yönetim kurulana hayırlı olsun der görevi devreden uzun yıllardır farklı görevlerde partimize hizmet eden Hasan Topcu kardeşime yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederim." dedi.

Tayyiboğlu'nun ardından kürsüye gelen Ak Parti Konya İl Gençlik kolları Başkanı Ahmet Murat Koru'nun selamlama konuşmasından sonra son olarak Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak konuştu.

Kongreler bizde tecrübe aktarımıdır

Başkan Solak konuşmasında, "Bizim gençlik kolları kongrelerimiz şölen havasında geçer. Bizde kongre demek tecrübe aktarımı ve yenilenme demektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Ak Parti hükümetleri, sağlıktan ulaştırmaya, savunma sanayinden demokratik hak ve özgürlüklerin kazanımına kadar aklımıza gelen her alanda büyük yeniliklere, değişime ve ilerlemeye imza atmıştır. En önemlisi ise milletimizin özgüveni yerine gelmiştir." dedi.

Kongrenin sonunda eski gençlik kolları yönetimine plaketleri takdim edildi. Kongre sonunda yapılan seçimde tüm delegelerin oyunu alan Yasin Kaya, Ak Parti Gençlik Kolları'nın yeni başkanlığına seçildi. Kaya'nın yönetimi şu isimlerden oluştu: Hasan Topcu, Yusuf Zeybek, Oğuz Canberk Yapıcı, Veysel Özdemir, Sinan Şahin, Ömer Yurtseven, Emrah Önal, Kenan Öztürk, Ömer Ateş, Talha Doğan, Mustafa Elma, Kamile Tokgöz, Merve Göçlü, Zeynep Urhan.

Devraldığımız görevin vebali var

Kongre sonrası açıklamada bulunan yeni Gençlik Kolları Başkanı Yasin Kaya, "Biz Türkiye'nin partisiyiz. Gençler bu ülkenin geleceğidir. Dolayısıyla gelecek adına şimdiden üstlendiğiniz bu sorumluluk çok önemlidir. Ak partili olmanın Ak partide genç olmanın gururunu nasıl yüreğimizde hissediyorsak yine Ak Partide genç olmanın sorumluluğunu vebalini yüreğimizin en derinliklerinde hissediyoruz. Biliyoruz ki mensubu olduğumuz bu hareket tüm dünya mazlumlarının, Alem-i İslam'ın son umududur. Yine biliyoruz ki bu hareketin umudu da bu gençliktir. Bu sebep ile biz gençlerin boşa harcayacak bir dakikası bile yoktur." dedi.

Etiketler :