Ahşap ambar restore ediliyor

Ahşap ambar restore ediliyor
Sarayönü Belediyesi’nin Toprak Mahsulleri Ofisi’nden aldığı tarihi ahşap ambar restore ediliyor. Restorasyon çalışmaları kapsamında dış sıvası sökülerek taş yapısı ortaya çıkarılan ambar, horasan harcıyla restore...

Sarayönü Belediyesi’nin Toprak Mahsulleri Ofisi’nden aldığı tarihi ahşap ambar restore ediliyor. Restorasyon çalışmaları kapsamında dış sıvası sökülerek taş yapısı ortaya çıkarılan ambar, horasan harcıyla restore ediliyor. Bunun yanı sıra ahşap kısımlarda özel koruyucu verniklerle yenilenecek. Restorasyonun bitmesinin ardından bilgi beceri atölyeleri projesi hayata geçirilecek.

Sarayönü Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda Toprak Mahsulleri Ofisi’nden alınan içi ahşap, dışı taş ambarı bilgi bereci atölyelerine dönüştürmek için aslına uygun olarak restore ediyor.

Restorasyonun ardından merkez içerisinde bilgi beceri atölyeleri, trafik parkı, çocuk kütüphanesi, ashap atölyesi, kil atölyesi, müzik atölyesi gibi birçok etkinlik sahası oluşturulacak. Çocuk merkezi 4-14 yaş aralığındaki çocuklara hitap edecek ve proje Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülecek.

Yeniden canlanacak

Ahşap ofis deposunu atıl durumdan kurtaracak ve çocuklar için fayda sağlayacak estetik görünümü çok güzel bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Nafiz Solak, “Daha önce Toprak Mahsulleri Ofisi’nden belediyemize kazandırdığımız depolardan 1650 metrekare iç alana sahip olan ahşap depoyu atıl durumdan kurtarmak ve çocuklarımız için faydalı bir tesise dönüştürmek için yeni bir projenin startını verdik. Bu projede içi ahşap dışı taş olan yapıyı aslına uygun olarak yeniden restore edip, bilgi beceri atölyelerine dönüştürmeyi planlıyoruz. Bunun için projenin hem mimari çalışması anlamında hem de yazılımı anlamında belli bir yol kat ettik.” dedi.

Tarihi yapı korunacak

Projenin ilk ve ortaokul seviyesindeki çocuklara hitap edeceğini kaydeden Solak, şunları söyledi: “Proje çalışmaları tamamlandıktan sonra uygulama aşamasına geçilecek. Binanın tarihi özellikleri ön plana çıkarılarak mistik havası korunacak. Bölgemizdeki tüm okulların kullanımına sunacağımız bu merkez 4-14 yaş aralığında ilk ve orta öğretim seviyesindeki çocuklarımıza hizmet verecek.”