Ahşap ambar çocuk merkezine dönüşecek

Ahşap ambar çocuk merkezine dönüşecek
Sarayönü Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirecek önemli projelerine bir yenisini daha ekliyor. Geçtiğimiz yıllarda Toprak Mahsulleri Ofisi’nden alınan içi ahşap, dışı taş ambar aslına uygun olarak restore edilip çocuk...

Sarayönü Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirecek önemli projelerine bir yenisini daha ekliyor. Geçtiğimiz yıllarda Toprak Mahsulleri Ofisi’nden alınan içi ahşap, dışı taş ambar aslına uygun olarak restore edilip çocuk merkezine dönüştürülecek. Restorasyonun ardından merkez içerisinde bilgi beceri atölyeleri, trafik parkı, çocuk kütüphanesi, ashap atölyesi, kil atölyesi, müzik atölyesi gibi birçok etkinlik sahası oluşturulacak. Çocuk merkezi 4-14 yaş aralığındaki çocuklara hitap edecek ve proje Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülecek.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, geçtiğimiz yıllarda Toprak Mahsulleri Ofisi’nden alınan ahşap deponun tarihi yapısına uygun olarak restore edilip çocuk merkezine dönüştürüleceğini söyledi.

Taş deponun daha önce restore edip ekonomiye kazandırıldığını, yine alman evinin restorasyonun devam ettiğini kaydeden Başkan Solak, ahşap deponun da restore edilip hizmete kazandırılmasıyla bölgenin eşsiz bir güzelliğe kavuşacağını dile getirdi.

Ahşap depo yeniden canlanacak

Ahşap ofis deposunu atıl durumdan kurtaracak ve çocuklar için fayda sağlayacak estetik görünümü çok güzel bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Nafiz Solak, “Daha önce Toprak Mahsulleri Ofisi’nden belediyemize kazandırdığımız depolardan 1650 metrekare iç alana sahip olan ahşap depoyu atıl durumdan kurtarmak ve çocuklarımız için faydalı bir tesise dönüştürmek için yeni bir projenin startını verdik. Bu projede içi ahşap dışı taş olan yapıyı aslına uygun olarak yeniden restore edip, bilgi beceri atölyelerine dönüştürmeyi planlıyoruz. Bunun için projenin hem mimari çalışması anlamında hem de yazılımı anlamında belli bir yol kat ettik.” dedi.

Çok güzel atölyeler düşündük

Birbirinden faydalı ve eğlenceli aktiviteleri bir araya getiren bir proje hazırladıklarını ifade eden Nafiz Solak, “Bölgemizin iklim özelliklerinden dolayı çocuklarımız uzun kış döneminde evlerinde kapalı kalıyorlar. Çocukların evlerinden çıkamamaları günümüzün en önemli problemlerinden biri olan teknoloji bağımlısı haline gelmelerine neden oluyor. Yaptığımız projede bilgi beceri atölyeleri, trafik parkı, çocuk kütüphanesi, ashap atölyesi, kil atölyesi, müzik atölyesi gibi birçok etkinlik sahası bir arada bulunacak. Çocuklarımızın bunlardan faydalanmasını sağlayacak güzel bir çalışma planlıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yapacağımız protokolle uzman eğitimcilerin yardımıyla çocuklarımız hem iletişimlerini arttırarak sosyalleşecek, hem de kendilerini geliştirerek faydalı ve eğlenceli zaman geçirecek. Bu büyüklükte çocuklara hitap eden bir projede ilçemizde ilk olacak.” şeklinde konuştu.

Tarihi yapı korunacak

Projenin ilk ve ortaokul seviyesindeki çocuklara hitap edeceğini kaydeden Solak, şunları söyledi: “Proje çalışmaları tamamlandıktan sonra uygulama aşamasına geçilecek. Binanın tarihi özellikleri ön plana çıkarılarak mistik havası korunacak. Bölgemizdeki tüm okulların kullanımına sunacağımız bu merkez 4-14 yaş aralığında ilk ve orta öğretim seviyesindeki çocuklarımıza hizmet verecek. anne babalar içinde kafe kütüphane oluşturmayı planlıyoruz. Bu projeden okullarımız faydalanabileceği gibi serbest zamanlarda da çocuklarımız faydalanabilecek.”