883 konutun ilk temeli atıldı

883 konutun ilk temeli atıldı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü nde inşa edilecek 883 konutun temel atma töreni, kurban kesimi ve dualarla gerçekleştirildi.Sarayönü ne inşa edilecek 3 ncü etap TOKİ konutlarının başlayan yapım...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü nde inşa edilecek 883 konutun temel atma töreni, kurban kesimi ve dualarla gerçekleştirildi.

Sarayönü ne inşa edilecek 3 ncü etap TOKİ konutlarının başlayan yapım süreci ile ilgili bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Saraç mahallemize yapılacak olan 883 daireden oluşan TOKİ konutlarımızın temelini attık. İhaleyi alan firmanın sahibi, proje müdürü ve Ak Parti İlçe Başkanı Şükrü Tınas ile birlikte hafriyatı başlatarak ilk harcı attık. TOKİ inşaatında toplam 500 kişi çalışacak ve projeyi 500 günde tamamlayacak. Ayrıca bu işçilerin 500 gün ilçemizin ekonomisine sağlayacağı katkı göz ardı edilemez. Daha güzel ve sosyal bir alanda, mimarisiyle Sarayönü'ne değer katacak olan proje, tamamlandığında ilçemizi uydu kent olma yolunda bir adım daha ileri taşıyacak" dedi.

Doğalgaza uygun yapılacak

3'ncü Etap TOKİ konutlarının ısınma sisteminin Doğalgaz'a uygun olması için görüşmeler yaptıklarını kaydeden Başkan Solak, "Enerya ile görüşmelerimizi yaptık. Konutların Doğalgaz'a uygun olarak yapılmasını istedik. Doğalgaz geldiğinde ikinci bir masraf olmaması için proje revizyonuna gidip Toki konutları ve Doğalgaz çalışmalarının eş zamanlı olarak yapılmasına karar verdik." dedi.

Ladik TOKİ'de engel kalmadı

Ladik mahallesine yapılacak olan TOKİ konutları konusunda olumlu gelişmeler olduğunu açıklayan Solak, "İmar dairesinde yaşanan teknik aksaklıkları hallettik. Önümüzdeki günlerde Konya Büyükşehir Belediyesi meclisinden geçmesini beklediğimiz proje ihale aşamasına gelecek. Her iki TOKİ bölgesi de gerçekten çok güzel alanlar. Halkımıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.