8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında kadınların yetiştirdikleri nesillerle geleceğin inşasında önemli rol üstlendiğini ifade etti.Başkan Solak,  Dünya...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında kadınların yetiştirdikleri nesillerle geleceğin inşasında önemli rol üstlendiğini ifade etti.

Başkan Solak,  Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milli ve manevi değerlerimizin en kıymetli taşıyıcıları hiç şüphe yok ki kadınlardır. Toplumun yapı taşı olan ailede en büyük sorumluluğu üstlenen anneler, ailenin sağlam temeller üzerine kurulmasında ve yetiştirdikleri nesillerle geleceğin inşasında da önemli rol oynamaktadır.

Türk-İslam medeniyetinde büyük bir yeri olan kadınlara verilen değer konusunda hepimizin örnek olması, aile içi şiddet ve istismarın önüne geçilmesi ve sosyal hayatta kadınlara daha fazla fırsat verilmesi gerekmektedir.

Ülkemizin kadınları, tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerimizde daima en ön safta yer almış; şehit olmuş, gazi olmuş, evlatlarını da ‘Ya şehit ol, ya gazi’ düsturu ile vatan uğruna feda edip bağrına taş basmıştır. Vatan uğruna şehit olan kadınlara Allah'tan rahmet; canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini şehit veren tüm kadınlara sabır diliyorum.

Belediye olarak ASEM’lerimizde ve KOMEK’lerimizde hanım kardeşlerimize hizmet sunuyoruz. KOMEK’te yaklaşık yüzde yetmiş kayıtlarımız hanım kardeşlerimizden oluşuyor. Hanım kardeşlerimizin her alanda destek vermeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor; sağlık ve mutluluklar diliyorum.”