660 işletme denetlendi

660 işletme denetlendi
Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Gıda ve Yem Şubesi personellerince aralıksız devam edilen gıda denetimlerinde 2016 yılı içerisinde 660 denetleme yapıldığı bildirildi.Denetimlerin...

Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Gıda ve Yem Şubesi personellerince aralıksız devam edilen gıda denetimlerinde 2016 yılı içerisinde 660 denetleme yapıldığı bildirildi.

Denetimlerin aralıksız devam edeceği dile getiren Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, “Günümüzde tükettiğimiz gıdaların üretim ve tüketim aşamalarında bazı teknik ve hijyenik şartları taşıması gerekiyor. Gıdalardan aylık rutin olarak alınan numuneler gıda denetiminin bir parçası. 2016 yılı içerisinde 601 satış ve toplu tüketim yeri ile 59 yem bayii denetlendi. Denetimler kapsamında ise Türk Gıda Kodeksine aykırı hareket eden yerlere toplamda 49 bin 457 lira para cezası kesildi” dedi.

Bu konuda numune analiz sonuçlarının değerlendirmelerinin olumsuz olanlarının

Gıdaların üretimden, tarladan sofraya ve ahırdan sofraya her aşamasının kontrolünü sağlamak isteyen Bakanlığın, bahsi geçen işlemleri başarı ile yürütmekte olduğunu kaydeden Çiğdem, tüm Sarayönülüleri sağlıklı ve bilinçli gıda tüketimine davet etti.

Hayvansal gıdaların tüketilmesinde zoonoz hastalıkların önemine de dikkat çeken Çiğdem, bu kapsamda mezbaha ve kasap denetimlerinin de Veteriner Hekim kontrolünde devam ettiğini söyledi.