63 kişi adını ve soyadını değiştirdi

63 kişi adını ve soyadını değiştirdi
Sarayönü Nüfus Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada dilekçe ile ad soyadı değişimi uygulamasının sona erdiği bildirildi. İki yıllık süre içerisinde 63 kişi, küçük düşürücü veya gülünç olan, umumi edebe uygun...

Sarayönü Nüfus Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada dilekçe ile ad soyadı değişimi uygulamasının sona erdiği bildirildi. İki yıllık süre içerisinde 63 kişi, küçük düşürücü veya gülünç olan, umumi edebe uygun olmayan, yazım ve imla hatası bulunan ad ve soyadlarını değiştirdi.

Ad ve soyadı mağduriyeti yaşayanlar, çıkan iki yıllık geçici kanunla birlikte mahkemeye gerek kalmadan bir dilekçe ile mağduriyetini giderdi.

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunun ad ve soyadı düzeltilmesi başlıklı ek geçici 8. maddesinde yapılan değişiklikle ad ve soyadı mağdurlarının yazım ile imladan kaynaklanan yanlışlıkların düzeltilmesine imkan tanımıştı. Hem ad ve soyadı mağdurlarının mağduriyetini gidermek hem de mahkemelerin yükünü azaltmak için hayata geçen uygulamayı duyanlar nüfus müdürlüklerine müracaat etti.

Nüfus Müdürlüğünden alınan bilgilere göre ad ve soyadı değişikliği uygulamasıyla birlikte iki yıl içerisinde ilçede toplam 63 kişi ad ve soyadı değişikliği veya düzeltilmesi için müracaatta bulundu.