Meyvecilik Kursu Açılacak

Meyvecilik Kursu Açılacak
Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Danışmanlık Hizmet Birimi tarafından erkeklere yönelik olarak meyvecilik kursu açılacak. İlçe merkezinde gerçekleştirilecek olan kurs Mart ayında düzenlenecek.Kursta meyve yetiştiriciliği,...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Danışmanlık Hizmet Birimi tarafından erkeklere yönelik olarak meyvecilik kursu açılacak. İlçe merkezinde gerçekleştirilecek olan kurs Mart ayında düzenlenecek.

Kursta meyve yetiştiriciliği, fidan seçimi, fidan dikimi, bahçe tesisi, fidan budaması, bahçe bitki beslemesi, meyve hastalık ve zararlıları konularında teorik ve uygulamalı eğitim verilecek.

Danışmanlık biriminden yapılan açıklamada, “İlçemizde meyve bahçesi ekiliş alanlarının genişletilmesi, meyveciliğin gelişmesini sağlayarak kursiyerlerimize verilen eğitim sonucunda kendi bahçelerindeki meyve ağaçlarının ya da meyve bahçesi kurmak isteyen kursiyerlerimize bahçe tesisinden, hasadına kadar geçen tüm süreçler hakkında bilgi verilerek daha bilinçli bir yetiştiriciliğin yapılması amaçlanmıştır. Kurs sürecimizde teknik bilgi verilecek ve ayrıca meyve ağaçlarında uygulama yapılması için budama gösterilecektir. Sarayönü Ziraat Odası Danışmanlık Birimi olarak eğitimin önemini açtığımız kurslarda daha iyi anlıyoruz. Bu nedenle kursları önemsiyoruz. Programlarımıza kursları katarak çiftçilerimizin bilgi ve görgüsünü geliştirerek, tarımsal üretimlerinde daha bilinçli olmalarına destek sağlıyoruz.” denildi.

Kursa katılmak isteyenlerin en geç 28 Şubat 2020 Cuma gününe kadar Sarayönü Ziraat Odası Danışmanlık Hizmet Birimine başvurması veya aynı süre zarfında 617 33 60 no’lu numaradan başvurulması gerekiyor.