25 bin personel atanacak

25 bin personel atanacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında, ‘2019 yılında pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacı olmak üzere 25 bin toplam sağlık personelinin atamasını gerçekleştireceğiz.’ dedi.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında, ‘2019 yılında pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacı olmak üzere 25 bin toplam sağlık personelinin atamasını gerçekleştireceğiz.’ dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının 2019 yılı bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada, meslek eğitiminde hedeflerinin yalnızca kontenjan değil, kaliteli eğitim olacağını belirtti.

İnsan gücü, süreç ve teknoloji verimliliğini ölçülebilir ve kıyaslanabilir hale getirerek, performans yönetimi ile ilişkilendirilmiş bir hizmet modelini ortaya koyacaklarını dile getiren Koca, “Toplumun yapı taşları olan bireylerin ve sivil grupların sadece sağlık hizmeti tüketicisi olmaları değil, ‘sağlık avukatlığı’ yapma bilincine ulaşmalarını sağlamak sağlıklı bir toplum yaratmanın ön şartıdır.” diye konuştu.

“2019’DA 25 BİN SAĞLIK PERSONELİNİN ATAMASI YAPILACAK”

Sahada çalışan sağlık personelinin iş yükünü azaltmak ve hastalara daha kaliteli sağlık hizmeti vermek adına gelecek aylarda acil tıp teknikerliği, veri hazırlama işletmenliği, ambulans şoförlüğü gibi alanlarda 6 bin 500 kişilik atama yapacaklarını bildiren Koca, “2019 yılında pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacı olmak üzere 25 bin toplam sağlık personelinin atamasını gerçekleştireceğiz.” dedi.