23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan coşkuyla kutlandı
Sarayönü'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 97. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet İlkokulu tarafından hazırlanan kutlama programı, okul bahçesinde gerçekleştirildi. Kutlamalara ilçe protokolü...

Sarayönü'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 97. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet İlkokulu tarafından hazırlanan kutlama programı, okul bahçesinde gerçekleştirildi. Kutlamalara ilçe protokolü ve vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Minikler günlerce hazırlandıkları oyunlarını davetlilere sundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçemizde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Sarayönü Cumhuriyet İlkokulu tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşma, okul öğretmenlerinden Tayfun Kaymakçı tarafından gerçekleştirildi. Kaymakçı, konuşmasında, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Milletin kendi kaderini kendi eline aldığı, var olma-yok olma savaşını verdiği, savaşarak kazandığı haklarıyla kendi kendine egemen olduğunu gösterdiği ve bütün dünyaya ilan ettiği gün ve aydır 23 Nisan. Egemenliğimizin teminatı millet; köyümüzün, şehrimizin, ülkemizin ve milletimizin teminatı ise yani yarınlarımızın, umutlarımızın teminatı ise sevgili çocuklarımızdır. Bu gerçeği çok önceden gören Ulu Önder Atatürk, hangi gerçekleri nasıl güvence altına alınacağını bildiğinden bu günü çocuklara armağan etti. Yarınımız, umudumuz, muradımız, çiçeklerimiz, gül benizli "reyhan soluklu, aydan arı sudan duru çocuklarımız. Cihan çapında ümitlerin sığındığı son gönüller. Ecdadın hayallerini süslediği henüz açmamış bir fecrin gülü bildiği, uğrunda yaşayıp uğrunda öldüğü bugün, ışıl ışıl bakan gözlerinde bütün bir âlemin fecrini gördüğü umudumuz, gururumuz, yarınımız bildiğimiz sevgili çocuklarımız. 23 Nisan mevsim gibi bahardır. 23 Nisan çocuk gibi genç ve tazedir. 23 Nisan yağmursa çocuklarımız sevgi damlacıklarıdır. Mevsim baharsa çocuklarımız gelecek yazın meyveleridir. Konuşmamı daha fazla uzatmadan öncelikle çocuklarımızın, sizlerin ve tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlar, saygılar sunarım." dedi.

Konuşmanın ardından şiirler okunurken, öğrenciler tarafından halk oyunları sergilendi. Halat çekme, sandalye kapmaca gibi yarışmaların düzenlendiği programda görsel şovlar büyük beğeni topladı.

Kutlamalar ödül töreni ile sona erdi. Ödüllü kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmanın birincisi olan Ennur Doğan ile ikinci olan Zeynep Aktaş ile İbrahim Taşdöven'e ödüllerini Kaymakam Tarık Bahadır verdi. Üçüncü olan Eslem Han, Mehmet Çetinkaya ve Mehmet Erdem'in ödüllerini ise Belediye Başkanı Nafiz Solak verdi. Dördüncü olan öğrencilerin ödülleri ise İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman tarafından takdim edildi.