20 yaş altına sokağa çıkma yasağı

20 yaş altına sokağa çıkma yasağı
Corona virüsü tedbirleri kapsamında risk oluşturabilecek alanlar için yeni önlemler alınmaya devam ediyor. Coronavirüse karşı 65 yaş ve üstü olan kişiler ile kronik rahatsızlığı olanlara sokağa çıkma yasağı bulunurken...

Corona virüsü tedbirleri kapsamında risk oluşturabilecek alanlar için yeni önlemler alınmaya devam ediyor. Coronavirüse karşı 65 yaş ve üstü olan kişiler ile kronik rahatsızlığı olanlara sokağa çıkma yasağı bulunurken artık sınırlamanın 60 yaş üstü ve 20 yaş altı çocukları kapsıyor.

Alınan önlemler doğrultusunda 65 Yaş sınırı 60 yaşa indirilirken sosyal izolasyon kurallarına yeteri kadar uyulmadığı için 20 yaşının altındakilere de sokağa çıkma yasağı getirildi.

Yasaktan muaf olacaklar!

İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği genelgede 18 ile 20 yaş arasındaki kamu çalışanları, özel sektörde çalıştığını belgeleyenler ve mevsimlik tarım işçilerinin sokağa çıkma yasağından muaf tutulacağını bildirdi.

18 ile 20 yaş arasındakiler için hangi durumlarda istisna getirileceği, genelgede şu şekilde yer aldı: "Buna göre, doğum tarihi 1 Ocak 2000 ile 1 Ocak 2002 tarihleri arasında (18 ile 20 yaş aralığında) olmakla beraber, kamu kurum ve kuruluşlarında memur, sözleşmeli personel veya işçi statüsünde görevli olanlar, özel sektörde düzenli bir işe sahip olan ve sosyal güvenlik kayıt belgesi ile bu durumu belgeleyenler, tarımsal üretimin sürekliliği açısından önemli bir fonksiyona sahip olan ve iller arasındaki planlama, seyahat ve konaklama koşulları 3 Nisan 2020 tarih ve 6202 sayılı genelgemiz ile düzenlenen mevsimlik tarım işçileri, 3 Nisan 2020 tarih ve 6235 sayılı sayılı Bakanlık genelgesi ile getirilen sokağa çıkış yasağından muaf tutulacak.

MUHTARLAR DEVREDE

Şehir değiştirenlerin gittikleri yerde 14 gün boyunca izolasyona tabi tutulmaları ve takiplerinin yapılabilmesi için tüm muhtarlıklar da uyarılmış durumda. Valilikler ve kaymakamlıklar aracılığıyla köy muhtarlarından, köylerine il dışından gelenlerin kurallara uymalarının temin edilmesi, bu kuralları ihlal edenlerin güvenlik birimlerine bildirilmesi talep edildi.

SINIRLARA TAKVİYE

Öte yandan, Türkiye'nin hem doğu-batı sınırı; hem de Suriye sınırında koronavirüse karşı alınan tedbirler sıkılaştırıldı. İçişleri Bakanlığı kaynakları "İran sınırı çok güçlü şekilde tutuldu. Sosyal medyada İran sınırdan toplu geçişler olduğuna dair dolaşan görüntüler yeni değil. Kesinlikle böyle bir şey yok. Ağrı-Iğdır sınırı ile Yunanistan sınırında özel harekatçılar görevlendirildi. Van'da iki ayrı hat oluşturuldu. Birinci hatta sınır birlikleri, ikinci hatta jandarma görev yapıyor. Suriye sınır zaten çok güçlü şekilde kontrol ediliyor. Sınırın öbür yanında başlıyor bu tedbirler. Kamplara yönelik de tedbirler artırıldı. Geri gönderme merkezleri vatandaştan izole edildi. Şu ana kadar kamplarda infiale sebep olacak bir durum söz konusu değil" bilgisini verdi.