2 milyar liralık sosyal yardım

2 milyar liralık sosyal yardım
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, en geç nisan ayı başına kadar 2 milyar liralık sosyal yardımın dağıtılacağını açıkladı.Bakan Zehra Zümrüt Selçuk koronavirüs salgınına karşı alınan...

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, en geç nisan ayı başına kadar 2 milyar liralık sosyal yardımın dağıtılacağını açıkladı.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerle ilgili bilgi verdi.  Bakan Selçuk, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılan gelir testlerine bağlı olarak en alt kesime 2 milyar liralık yardımı dağıtılacağını açıkladı. Bakan Selçuk, "Hedefimiz martın sonuna gelmeden, en geç nisan ayı başında yardımları dağıtmak" dedi.

Hane başı 1000 TL

Bakan Selçuk, 2 milyar liralık kaynağın dağıtımında, şartları taşıyan ihtiyaç sahibi hanelere 1000'er lira destek verileceğini de ifade etti.

 

mersin bayan escort

Emekliye nisanda zamlı maaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ekonokim kalkan paketindeki emeklilerin maaş iyileştirilmesiyle ilgili de bilgi verdi. Bakan Selçuk "Nisan ayından itibaren en düşük emekli maaşını 1000 liradan 1500 liraya çıkarmış olacağız" diye konuştu.

Bakan Selçuk, bazı markaların mağazalarını kapattıkları hatırlatılarak, bunlara ilişkin bir çalışma olup olmayacağına ilişkin soruyu, şöyle yanıtladı:

 

Kısa çalışma ödeneği 4 aya uzatılacak

"Zaten işin belli bir oranda durdurulması söz konusu olduğunda Kısa Çalışma Ödeneği bunun için, Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalanıyor olacaklar. Biz şartlarını da biraz daha esneteceğimiz için daha geniş kapsamda olacak ve çoğu işverenimiz bundan faydalanıyor olacak. Telafi çalışma süresini de 2 aydan 4 aya çıkardık. Bu telafi süresi de, o zaman zarfında işçimiz, çalışanımız daha az çalışarak daha sonraki 2 ay boyunca bunu telafi ettiği süreç. Dolayısıyla maaş kaybına, ne aylık kaybına neden aynı zamanda iş gücü kaybına sebep olan bir sistemdi. Bu süreci 2 aydı, mevcut durumu da göz önüne alarak 4 aya çıkartıyoruz. Dolayısıyla bu da işverenimizin ve işçimizin bu süreçteki direncini arttıracak bir önlem olarak bizim destek paketimizde olacak."

 

Huzurevlerinde doktor sayısı artırılacak

Koronavirüsle mücadele kapsamında bakanlığa bağlı kuruluşlarda sağlık personeli sayısının artırılıp artırılmayacağına ilişkin olarak Selçuk, huzurevleri ve kuruluşlarda zaten hemşire ve doktorların görev yaptığını hatırlattı. Bakan Selçuk, "İstikrar paketinde de görüldüğü üzere huzurevlerimizdeki doktor sayısını da artırıyoruz" dedi.