10 Muharrem programı düzenlendi

10 Muharrem programı düzenlendi
Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi, her yıl gerçekleştirerek gelenek haline getirdiği aşure etkinliğini bu sene de düzenledi. Muharrem ayını yaşadığımız şu günlerde, Muharrem ayının önemi ve Aşure günüyle ilgili bir...

Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi, her yıl gerçekleştirerek gelenek haline getirdiği aşure etkinliğini bu sene de düzenledi. Muharrem ayını yaşadığımız şu günlerde, Muharrem ayının önemi ve Aşure günüyle ilgili bir program düzenlenirken, okul öğrencilerinin programda gerçekleştirdiği sunumlar beğeni topladı.

Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen programa Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, CHP İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Abide İşçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Müftü Vekili Mustafa Topcu, SYDV Müdürü ve SARİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Turan, PTT Müdürü Yunus Kaya, Kütüphane Müdürü Mevlüt Demirbaş, Tapu Müdürü Emin Karataş, Malmüdürü Yasin Özgün, Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş, Nüfus Müdürü Abdulkadir Şahin, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Ardından kürsüye gelen okul müdürü Ali Çakmak ise konuşmasında, “Muharrem ayı, İslam tarihinde çok önemli bir yeri bulunan "hicret hadisesi" esas alınarak Hz. Ömer (r.a) döneminde hicri yılbaşı olarak kabul edilmiş. Allah ın rahmetine ve bereketine ermenin fırsatı olması dolayısıyla sevgili Peygamberimiz(s.a.v) tarafından Allah ın ayı" olarak ifade edilmiştir. Muharrem ayı ve bu ayın 10. günü olan aşure, tarihimiz boyunca Müslümanlar tarafından daima özel bir şekilde değerlendirilmiştir. Zira bu günde Yüce Mevla mızın on peygamberine on değişik ikram ve ihsanda bulunduğunu görmekteyiz. Misal olarak, Hz. Nuh un ve beraberindekilerin tufandan kurtulup karaya ayak basmaları, Hz. Musa nın Firavun un zulmünden kurtulması, Hz. İsa (a.s) in o günde semaya yükseltilmesi gibi olayları zikredebiliriz. Bunlarla birlikte Muharrem ayı, maalesef siyasi çıkarlar uğruna Peygamberimiz (s.a.v) in sevgili torunu Hz. Hüseyin ile 70 kadar Ehl-i beyt mensubu muhterem zevatın Kerbala da insafsızca şehit edildiği acıklı bir hadisenin tarihidir. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir” dedi.

Çakmak'ın konuşmasının ardından ise okul öğrencileri tarafından ilahiler okunarak naatlar söylendi. Son olarak davetlilere aşure ikramının yapıldığı program, davetlilerin güzel temennileriyle tamamlandı.